https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКражба на кола, опит за обир и палеж в село Ценово

Кражба на кола, опит за обир и палеж в село Ценово

Двама мъже са обвинени за опит за обир на банков клон в село Ценово, област Русе. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Русе и Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи – Русе, проведен на 27 септември 2024 година.

Районната прокуратура в Русе е повдигнала обвинения срещу 39-годишния С.Р. и 41-годишния А.С. за три престъпления, извършени на 18 септември 2024 година. Освен опита за кражба от банковия клон, двамата са обвинени и за кражба на лек автомобил от село Ценово, както и за последвалото му запалване в землището на село Стърмен, област Русе.

Съгласно информацията, предоставена от правоохранителните органи, обвиняемите са действали в съучастие. Първоначално те са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Впоследствие, по искане на Районна прокуратура – Русе, Районният съд в град Бяла е наложил на всеки от тях мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Съдебните актове са обжалвани от обвиняемите, като предстои разглеждане на жалбите им от Окръжен съд – Русе.

Разследването по случая продължава интензивно. Извършени са множество процесуално-следствени действия, включително разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопрестъплението и веществени доказателства. Назначени са редица експертизи, част от които вече са приключили.

Следователите събират доказателства за евентуална съпричастност на други лица към престъпленията. Освен това, разследването се разширява, като се търсят улики за възможни други престъпления, извършени от двамата обвиняеми в различни части на страната.

Районна прокуратура – Русе продължава да ръководи разследването, като предстоят допълнителни процесуално-следствени действия, включително още разпити на свидетели и назначаване на нови експертизи.

В брифинга участваха Ирена Костадинова – административен ръководител и районен прокурор на Районна прокуратура – Русе, Светослав Великова – заместник-районен прокурор, Венислава Йончева – прокурор в Районна прокуратура – Русе, Ангел Папалезов – началник отдел “Криминална полиция” при Главна дирекция “Национална полиция”, и Пламен Първанов – директор на Областна дирекция на МВР – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X