https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПипнаха трима шофьори с алкохол и наркотици през уикенда

Пипнаха трима шофьори с алкохол и наркотици през уикенда

Стартирани са три бързи производства срещу водачи на МПС.

Около 14 часа на 28 септември в с. Пиргово екип на РУ- Две могили е спрял автомобил „Фолксваген Пасат“ и при проверката е изяснено, че водачът на превозното средство е 36-годишен мъж от Русе, който при тест с техническо средство е показал положителна проба за употреба на амфетамин, а при справка за колата е станало ясно, че поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС с марка „Тойота“. Водачът е дал проби за изследване. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Две могили за престъпления по чл. 345, ал. 1 и чл. 343б, ал. 3 от НК.

На същата дата около 22:45 ч. на ул. Плиска в гр. Русе от служители на Второ РУ е спрян и проверен лек автомобил “Волво”, управляван от 49-годишен мъж. При последвал тест на водача за употреба на алкохол, дрегерът е отчел проба над 1.2 промила. Водачът е дал кръвна проба. Случаят е документиран в започнато бързо производство по описа на Второ РУ.

Вчера на ул. Изгрев в Русе, отново от служители на Второ РУ, е спрян и проверен 35-годишен водач на автомобил „Рено – Клио“. Мъжът е изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът при първия тест е дал отрицателен резултат, а при втория е имало положителна реакция за канабис. Водачът е отказал да даде проби за изследване. Срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X