https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЦИК ще представи бюлетината за вота

ЦИК ще представи бюлетината за вота

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване.

Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна комисия с жребий миналата сряда.

Освен номера на избраната партия или коалиция, в бюлетината избирателят може да посочи преференция за предпочитан от него кандидат.

Това не важи за българските граждани, които ще гласуват от секция извън страната. Днес изтича срокът, в който българите в чужбина могат да подават заявления за гласуване.

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място, където сънародниците ни могат да упражнят правото си на глас.

В понеделник беше изяснен въпросът за съхранението на машините за гласуване. Служебният кабинет ще приеме решение, въз основа на което ще бъде обезпечено наемането на помещения за съхранението на техническите устройства за машинното гласуване и по този начин ще се гарантира спокойното протичане на машинното гласуване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X