https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите

Главчев: Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите

Имаме готовност да представим проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) “Калотина”. Главчев допълни, че екипът на Министерството на финансите имат готовност, но проектът няма да бъде представен преди парламентарните избори.

Няма да го представим преди да минат изборите. Ако се представи преди това, изкушенията в Народното събрание ще са много големи, посочи премиерът.

На въпрос на журналисти с какви параметри ще бъде държавният бюджет за следващата година, Главчев отговори: „Когато бъде представен, всички ще разберете“.

Попитан дали в него ще бъде заложен дефицит под 3%, премиерът коментира: „Така би трябвало, нали целта ни е еврозоната. Такъв вариант имаме готовност да представим. Това е работа и на народните представители – дали ще приемат такъв вариант“.

По думите му равнището на цените в България започва да влиза в критерия за еврозоната.

Служебният министър-председател коментира и как върви подготовката за изборите. „Чудесно. На нас ни помага това, че имаме опит от предишния път. Тогава никой не каза, че има проблем с изборите. Тези ще са малко по-сложни, предвид взаимоотношенията в някои партии. Въпреки това ние сме взели мерки да протекат по нормален начин, в рамките на Изборния кодекс“, отбеляза Главчев.

„Вчера решихме проблема и със склада за машините за гласуване. Не е много добре така да се поставят условия в последния момент от страна на наемодатели, но изпълняваме. Правим всичко, за да може изборите да бъдат честни, свободни и прозрачни“, съобщи още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X