https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиСкъсан далекопровод спря тока на три населени места от община Две...

Скъсан далекопровод спря тока на три населени места от община Две могили

Скъсан далекопровод остави три населени места от община Две могили без ток. Близо 2 часа нямаше захранване в селата Помен, Могилино и Баниска. Предстои уточняване на причината за аварията, най-вероятно тя е породена от дейност по дърводобив и отсечено дърво е паднало върху електропреносната мрежа.

Областният управител Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев са в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по решаване на въпроса.

На място екипи на „Енерго-Про“ продължават да работят по отстраняване на възникналите аварии по електроразпределителната мрежа. За момента проблеми с електроподаването има единствено на територията на Помен. При необходимост ръководството на Областната администрация е в готовност да предприеме допълнителни мерки. На този етап такива не се налагат. Очакванията са токът в Помен да бъде пуснат навсякъде до няколко часа.

Скъсването на далекопровода е довело и до ограничен пожар на площ от 3 декара в иглолистна гора. Той вече е локализиран от два екипа на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. Пожарът е бил низов и той е потушен наземно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X