https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЛюдмила Петкова ще даде пресконференция за процедурата по изготвяне на бюджет 2025

Людмила Петкова ще даде пресконференция за процедурата по изготвяне на бюджет 2025

Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова ще представи пред медиите как върви процедурата за изготвянето на държавния бюджет за 2025 г. Ще бъде представена и работата по изготвяне на Националния средносрочен фискално-структурен план за периода 2025-2028 г., съобщи Министерството на финансите.

Очаква се заложеният дефицит да е до 3%.

Това е ключов показател от критериите по договора от Маастрихт, необходими за влизането на страната ни в еврозоната.

Премиерът Димитър Главчев вече заяви, че служебното правителство има готовност да представи проект за държавен бюджет за следващата година след изборите.

По думите му до края на годината критерият, свързан с инфлацията за присъединяването ни към еврозоната, трябва да бъде изпълнен, за да може да поискаме извънреден конвергентен доклад.

Срокът, в който по закон правителството трябва да внесе в Народното събрание проектобюджета си за следващата година е 31 октомври. Денят е четвъртият след парламентарните избори на 27-ми.

Националният средносрочен фискално-структурен план се изготвя въз основа на правилата на реформирания през 2024 г. Пакт за стабилност и растеж – нормативната рамка за координация на националните фискални политики на държавите-членки на ЕС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X