https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноВ името на науката: Британец изяде 720 яйца за по-малко от месец

В името на науката: Британец изяде 720 яйца за по-малко от месец

720 яйца за по-малко от 1 месец изяде британец с научна цел. Варени, пържени, на очи или бъркани – студентът по медицина в Харвард Ник Норуиц им се наслаждавал по всякакъв начин.

Той прекарал 28 дни в ядене на яйца, което осреднено прави по едно яйце на всеки час. Тъй като трябвало и да спи, той похапвал всеки ден по 24 яйца.

Ник искал да докаже как тази необикновена диета влияе върху тялото му на 28-годишен мъж.

След едномесечния експеримент нивата на „лошия“ холестерол (LDL) на Ник са спаднали с 20 процента, преобръщайки популярното мнение, че твърде много яйца причиняват скок на холестерола.

Ник има докторска степен по метаболизъм на човешкия мозък от Оксфордския университет и сега се обучава за лекар в Харвард. Той се фокусира върху яйцата заради връзката им с холестерола, но и защото много обича да ги хапва.

„Логиката е, че ако имате твърде много холестерол в кръвта си, това ще е от храната, която ядете – а яйцата са с високо съдържание на холестерол“, казва той.

Това, което възнамерявах да направя, беше да разширя това, което става все по-общоизвестно: че хранителният холестерол под формата на храна като яйца не е задължително да повишава холестерола в кръвта, споделя медикът.

След като прави публични резултатите от своето яйчено предизвикателство, Ник получил подарък от американска ферма, която ще го снабдява безплатно с яйца цяла година. „Повече от щастлив съм да приема. Медицинското училище е скъпо, а така ще си имам хубава и безплатна храна за цяла година”, добавя бъдещото светило в медицината.

Ако за месец той е способен да изяде 720 яйца, тогава не ни се мисли дали за 12 месеца няма да доведе фермата до фалит…

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X