https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСъстезатели от Кения спечелиха трансграничния "Пробег на свободния дух" между Гюргево и...

Състезатели от Кения спечелиха трансграничния “Пробег на свободния дух” между Гюргево и Русе

Състезатели от Кения спечелиха при мъжете и жените 15-километровото трансгранично шосейно бягане между Гюргево и Русе “Пробег на свободния дух”, който се състоя днес.

Началото на надпреварата бе дадено в румънския град. Състезателите преминаха по Дунав мост, който бе затворен временно за движение на превозни средства заради пробега, за да финишират в центъра на Русе.

При мъжете на първо място се класира Алберт Тонуй от Кения с време 47:37 минути. Втори остана кениецът Хилари Кимайо, а трети се нареди Исмаил Сенанджи от България.

При жените най-бърза беше Глориус Джепкируй от Кения с 54:07 минути. След нея остана Валентине Джебет (Кения), а трета финишира българката Маринела Нинева.

“Тежичко беше бягането, топло е, а и в последно време имах много състезания. Трансграничният пробег ми харесва много и се стремя да участвам в него всяка година”, каза за БТА Маринела Нинева.

В състезанието се включиха повече от 300 спортисти от различни държави. Най-възрастният бегач бе 78-годишният Иван Грозев.

Тазгодишното седмо издание на “Пробег на свободния дух” е част от събитията, посветени на 100-годишнината на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА). Сред официалните гости на събитието бе и президентът на БФЛА Иван Колев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X