https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниФК „Янтра“ – Ценово отбеляза 80 години от създаването си

ФК „Янтра“ – Ценово отбеляза 80 години от създаването си

Президентът на футболен клуб „Янтра“ – Ценово Любен Атанасов бе удостоен с почетна грамота от областния управител на Русе Драгомир Драганов. Отличието му бе връчено за приноса, който има за развитието на футбола, както и по случай 80-ата годишнината от създаването на клуба.

„Янтра“ се утвърди като име в спортния живот на региона. Име, което се познава и произнася с уважение. Това стана благодарение на активната Ви работа на терена, с която допринесохте за развитието на най-популярния спорт у нас и осигуряването на добри условия за футболистите в Ценово. Пожелавам Ви здраве и много успехи в реализирането на Вашите цели и идеи за доброто бъдеще на родния футбол. Определено успехите на футболистите на „Янтра“ са пример за талант и майсторство“, каза Драганов в обръщението си към екипа на клуба.

Той връчи поздравителен адрес и на треньора на „Янтра“ Стефан Трайков. Драганов посочи, че като областен управител ще продължи и занапред начинанията, полезни за развитието на спорта и ще подкрепя местната власт в тези усилия. Той благодари на кмета на Община Ценово д-р Петър Петров и председателя на Общинския съвет Георги Георгиев за усилията и грижите, които полагат за развитието на местния футболен клуб.

Не на последно място областният управител изказа признателност към състезателите на клуба и вярната им публика.

„Нека постиженията и отличията се множат през следващите години и радват многобройните привърженици на „Янтра“, допълни Драганов.

Той сподели също, че клубът има особена заслуга за развитието на футболната общност в Русе и за пореден път подчерта значението на спорта за младите.

От своя страна председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз в Русе Димитър Димитров също изказа благодарност на местното ръководство за усилията, които полага за развитието на футбола в по-малките населени места. Той посочи, че „Янтра“ е футболният клуб с най-богата история в региона и припомни как преди години не е имало нито едно празно място при мачовете, в които е участвал ценовският отбор.

Димитров отбеляза и, че това е един от малкото отбори, които са без финансови проблеми и им пожела следващото лято да се класират в „по-горните етажи на първа русенска лига“. Димитров подари почетен плакет и футболна топка на клуба. Кметът д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев също декларираха пълна подкрепа за местния клуб и обещаха да продължат да подпомагат развитието на футбола в региона.

Веднага след официалната част се игра и приятелски мач между настоящите футболисти от „Янтра“ и ветераните на отбора. През второто полувреме на терена излезе и областният управител, който отбеляза гол от дузпа за отбора на ветераните. В редовното време срещата завърши с равен резултат 4:4, като след това както е по регламент се изпълняваха дузпи. Драганов отново се разписа във вратата на настоящите футболисти от „Янтра“.

Реализирането на днешния мач бе спонсорирано от Община Ценово. Повече от 20 футболисти бяха наградени със специални плакети от кмета и председателя на Общинския съвет в Ценово. Отличия за особени заслуги получиха бившите футболисти на „Янтра“ Сашко Панев, Любен Атанасов и Любен Георгиев. Те бяха наградени също от кмета д-р Петър Петров и председателя на Общинския съвет Георги Георгиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X