https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниВероятният нов лидер на "Хизбула" Хашем Сафиедин е изчезнал

Вероятният нов лидер на “Хизбула” Хашем Сафиедин е изчезнал

Вероятният приемник на убития лидер на “Хизбула” Хасан Насралла – братовчед му Хашем Сафиедин, е в неизвестност от вчера след израелски въздушен удар, за който се съобщава, че е бил насочен срещу него, съобщи източник от ливанските служби за сигурност, цитиран от Ройтерс.

Във военната си кампания срещу подкрепяната от Иран ливанска групировка Израел нанесе голям удар по южните предградия на Бейрут в четвъртък вечерта, чиято цел е бил подземен бункер, в който се е укривал Сафиедин, съобщи “Аксиос”, цитирайки трима израелски служители.

Източник от ливанските служби за сигурност и двама други ливански източници заявиха, че продължаващите израелски удари по южната част на Бейрут от вчера насам затрудняват спасителните операции в предградието “Дахия” и спасителите не могат да огледат мястото на атаката.

“Хизбула” засега не е коментирала удара, насочен срещу Сафиедин, посочва Ройтерс.

Арабски медии съобщават, че Сафиедин е убит след петъчните удари на Израел в Бейрут. Сафиедин е бил на среща на ръководството на “Хизбула”, близо от летището в столицата. Според тях всички участници в срещата са загинали. До момента Израел и “Хизбула” не са потвърдили за смъртта на Сафиедин.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X