https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиАспарух от "Игри на волята" проходи след зверската катастрофа

Аспарух от “Игри на волята” проходи след зверската катастрофа

Аспарух от “Игри на волята” проходи! Пухи, както близките наричат силовия спортист, вече сам се изправя от леглото и изкачва и четирите етажа на рехабилитационния център в столицата, в който се възстановява след изключително тежката катастрофа с мотор на 27 юли на пътя между София и Самоков.

Това сподели пред “България Днес” самият Аспарух, който продължава с търпение и упоритост да се възстановява. Силната му воля, здравото тяло и борбеният дух му помагат да върви обнадеждаващо напред дори по-бързо и от предвиденото от специалистите, които се грижат за неговата рехабилитация.

Снимка България днес

На десен завой стъпенката на мотора на Пухи се забива в неравност на пътя и той се удря челно в идващия насреща джип, прехвърля се отгоре и пада на метри от сблъсъка. По спешност е откаран в “Пирогов”, където е интубиран и лекарите го връщат от отвъдното.

Благодарение на каската и това, че е дългогодишен спортист, Пухи остава жив. В каската си чупи носа, но тя му запазва лицето. Има също пострадал прешлен на таза, пукнат таз, а десният му крак е много увреден.

В болницата медиците го поставят в медикаментозна кома и така прекарва 20 дни. Бъбреците на Аспарух отказват и през цялото това време е на хемодиализа. Прелети са му три банки с кръв, като преди това приятелите на Аспарух даряват цели 14 банки. Седмица след като бъбреците, за щастие, тръгват, лекарите изваждат Тотев от медикаментозната кома. Това е изключително емоционален момент за риалити героя.

“Като се събудих, си помислих, че съм полудял, виждайки болницата – бях в съвсем друга реалност. Дойде едно младо момиче стажантка и ми каза, че съм бил в кома, и постепенно започнах да навързвам нещата и да си спомням. Трябваха ми няколко дни, за да се върна на себе си и да започна да разсъждавам нормално”, споделя риалити героят.

И разкрива: “Имах постоянни кошмари как умирам, как се опитват да ме убият. Сънищата бяха свързани само с убийства и смърт. Имах ги и по време на комата, и след това. По-късно, като осъзнах вече, че не мога да правя нищо, три нощи подред сънувах как вече ходя”.

Сега ситуацията е коренно различна. Пухи няма нужда от друг човек, който да му помага при изправянето от леглото и да го прикрепя при ходенето. Спортистът пие специални хранителни добавки, които му помагат за възстановяване и стимулиране на функциите на организма. И гледа уверено напред към пълното си възстановяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X