https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенски каратисти триумфираха на международен турнир в Румъния

Русенски каратисти триумфираха на международен турнир в Румъния

Възпитаниците на сенсей Румен Калинов от Спортен клуб “Русе” и Ученическата спортна школа демонстрираха изключително майсторство на престижния Международен турнир по фул контакт карате в град Сибиу, Румъния. Състезанието привлече впечатляващ брой от над 600 участници, представляващи 64 клуба от девет европейски държави – България, Полша, Украйна, Белгия, Германия, Унгария, Швеция, Италия и домакините от Румъния.

Младите русенски таланти се завърнаха у дома с богата колекция от отличия, доказвайки високото ниво на подготовка и спортен дух. В категорията до 10 години Емма Кирова демонстрира изключителни умения, като стана шампион в дисциплината ката и завоюва сребърен медал в кумите. Нейният съотборник Борислав Иванов също показа забележително представяне, печелейки бронзови медали и в двете дисциплини – ката и кумите.

При 12-годишните състезатели Светломира Трендафилова се отличи със сребърно отличие, а в групата на момичетата до 14 години Никол Билчева също се окичи със сребърен медал, затвърждавайки силното представяне на русенския клуб.

Успехът на младите каратисти от крайдунавския град е свидетелство за качествената работа и отдадеността на техния треньор, сенсей Румен Калинов. Постиженията им на международната сцена не само издигат престижа на Спортен клуб “Русе” и Ученическата спортна школа, но и затвърждават позициите на България като страна с традиции и бъдеще в карате спорта.

Този впечатляващ резултат на международния турнир в Сибиу е поредното доказателство за таланта и упоритостта на русенските спортисти, които продължават да прославят родния си град и страната на европейско ниво.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X