https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЗапочва процеса по замяна на системите за противовъздушна отбрана на България

Започва процеса по замяна на системите за противовъздушна отбрана на България

Стартира процесът по замяна на системите за противовъздушна отбрана на Българската армия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Подписано е допълнително споразумение към договора на Министерство на отбраната на Федерална република Германия с компанията производител на IRIS-T SLM системи „Диел Дифенс“, касаещо доставката на комплекс за противовъздушна отбрана за българските Военновъздушни сили.

Документът е изготвен в продължение на Програмното споразумение между Федералното Министерство на отбраната на Федерална република Германия и Министерството на отбраната на Република България за съвместната покупка на IRIS-T SLM системи съгласно Меморандума за разбирателство относно съвместното закупуване на наземни системи за противовъздушна отбрана в рамките на инициативата „Щит на европейското небе“.

Програмното споразумение беше подписано от министрите на отбраната на България и Германия на 6 септември 2024 г. в изпълнение на приетия от Народното събрание Проект за инвестиционен разход за придобиването на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T. С това се слага началото на замяната на системите за противовъздушна отбрана на Българската армия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X