https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрезидентът Радев ще връчи почетните значки на отличените в златно ниво в...

Президентът Радев ще връчи почетните значки на отличените в златно ниво в Международната награда на херцога на Единбург – България

Президентът Румен Радев ще връчи почетните значки на отличените в златно ниво в Международната награда на херцога на Единбург – България от 11:00 часа в подкуполното пространство „Зона Ларго“ на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Наградата на херцога на Единбург насърчава младите хора да развиват качества и умения, полезни за личната им и професионална реализация, става ясно още от съобщението.

В трите нива на утвърдената международна програма – злато, сребро и бронз, младежите сами си поставят цели в сферите „спорт“, „умения“, „доброволчество“ и „грижа за околната среда“. По време на участието си те работят с ментори, които ги подкрепят в изпълнението на задачите. През 2024 г. програмата отбелязва 10-ата си годишнина в България.

През март по програма, създадена в рамките на партньорството между Международната награда на херцога на Единбург и УНИЦЕФ България еднократни стипендии от по 150 лева получиха седем ученици от Първо Средно училище (СУ) „Свети Седмочисленици“ в Търговище.

Съгласно регламента за период от шест месеца се отпускат до 10 стипендии за подкрепа и пълноценно участие на младежите в програмата. Всеки от участниците работи по индивидуален план, съобразен с неговите интереси. Той получава подкрепа от своя лидер и от менторите в различните направления – доброволчество, спорт и умение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X