https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПризоваха 5,5 милиона жители на Флорида да напуснат домовете си заради урагана...

Призоваха 5,5 милиона жители на Флорида да напуснат домовете си заради урагана “Милтън”

Властите във Флорида препоръчаха над 5,5 милиона жители на щата да напуснат домовете си и да се евакуират заради приближаването на урагана “Милтън”, предаде New York Times.

Както отбелязва изданието, тази евакуация е една от най-големите в историята на щата. Дори някои от жителите на Флорида, които преди избраха да не напускат домовете си заради урагани, решиха да се вслушат в съвета и да напуснат.

Властите помолиха гражданите да отидат в близките приюти и да не пътуват навътре, за да избегнат задръствания по основните маршрути за евакуация.

По-рано списание Newsweek съобщи, че “Милтън” може да надхвърли петте категории на скалата на Сафир-Симпсън и да стане ураган от шеста категория. Метеоролозите от лабораторията Бъркли, свързана с Калифорнийския университет това вече да се обяви.

Междувременно стана ясно, че е свършило горивото в близо 1 500 бензиностанции в щата Флорида.

Местните жители, които планират да се евакуират, пълнят резервоарите на колите си с бензин. Тези, които очакват да преживеят природно бедствие, без да напускат дома си, се запасяват с гориво, за да могат при сериозни прекъсвания на тока да използват собствени генератори. В резултат на това 19,7%, или 1 477 от 7 500 бензиностанции във Флорида, останаха без гориво.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X