https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУчение за реакция при катастрофа с пострадали ще има на пътя Русе...

Учение за реакция при катастрофа с пострадали ще има на пътя Русе – Варна

Учение за реакция при пътнотранспортно произшествие с пострадали ще бъде проведено на пътя Русе – Варна край разградското село Гецово. Съвместното пълномащабно учение на съставните части на Единната спасителна система ще е на 11 октомври, съобщиха от областната администрация в Разград.

В него ще участват служители на полицията, пожарната, Спешна помощ, Българския Червен кръст, оперативната дежурна част към Областния съвет за сигурност, както и представители на Областния отдел „Автомобилна администрация“ и Областна дирекция „Земеделие“.

По сценарий ще бъде проигран пътен инцидент с пострадали. Ангажираните институции ще демонстрират нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки.

Заради учението пътят в участъка от ул. „Иван Вазов“ извън село Гецово преди разклона на републиканския път Русе – Варна ще бъде затворен за движение от 10:00 до 13:00 ч. Автомобилите, движещи се откъм Гецово към републиканския път, ще се пренасочват по улица „Георги Дамянов“ покрай бензиностанция „Път консулт“, а тези, идващи от първокласния път на влизане към селото – към другите постъпи към селото. В затворения участък ще се пропускат автомобили на полицията, пожарната и „Бърза помощ“, с включена светлинна и звукова сигнализация. Това не бива да притеснява гражданите, защото ще се провежда учение по безопасност на движението по пътищата, допълват от областната администрация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X