https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиВодач на листа признава, че коалицията му ще купува гласове на изборите

Водач на листа признава, че коалицията му ще купува гласове на изборите

Водач на листа за 10 МИР-Кюстендил признава в анкета, че коалицията му ще купува гласове за вота на 27 октомври.

Случаят предизвика предизборен скандал в района – самият сгафил политик признал, че е отговорил на анкетата по този начин и не го отрича.

На въпроса “Според вас коя партия или коалиция ще купува най-много гласове за предстоящите избори на 27 октомври?” водачът на листата е посочил коалицията си, която в анкетата събира 71% “да”.

Втората коалиция в анкетата е с 5%, тази на трето място –  с 2%.

Допитването е направено по социалната мрежа.

Въпреки бурните реакции и разразилите се дискусии сред участниците в анкетата, политикът не е намерил за уместно да внесе уточнение дали е допуснал грешка при попълването на въпросника, или неволно е поставил партията си в полезрението на полицията и прокуратурата.

Не е ясно и дали ще има проверка от страна на органите на реда, или всичко е въпрос на неграмотност с боравенето с електронната система. Не е ясно и дали сгрешилият политик ще бъде отзован и дали ще понесе някакви лоши за него и кампанията му последствия.

Повечето от участниците в анкетата очакват нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите от всички партии, пише БНР.

Преди седмица, след специализирана полицейска операция, прокуратурата започна разследване срещу петима дилъри на гласове от Кюстендил, Дупница и Бобов дол, склонявали към гласуване за определен партиен кандидат срещу имотна облага. Те бяха задържани за 24 часа, след което бяха освободени.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X