https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусе ще се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето

Русе ще се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето

Русе ще бъде част от националното честване на Световния ден на ходенето на 12 октомври 2024 година. Събитието, което ще се проведе в Парка на младежта, е организирано съвместно от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав” и Българска федерация „Спорт за всички”, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Началото на спортната проява е насрочено за 10:00 часа, като сборният пункт ще бъде до емблематичната Ваза в парка. Участниците ще имат възможност да изберат своя начин на придвижване – ходене, бягане или колоездене по предварително определен маршрут в зелената зона на града.

Организаторите отправят специална покана към учениците от всички образователни институции в общината, като целта е да се насърчи масовото участие и да се популяризира значението на редовната физическа активност за здравето и благосъстоянието на хората.

Тазгодишното издание на инициативата е 32-ро поред, което подчертава нейната устойчивост и значимост. Основната цел на събитието е да акцентира върху ползите от ходенето като достъпна форма на физическа активност, подходяща за всички възрастови и социални групи.

Българска федерация „Спорт за всички” използва повода, за да отправи призив към общините в страната за създаване на по-добри условия и насърчаване на гражданите към по-активен и здравословен начин на живот.

Световният ден на ходенето е част от Държавния спортен календар за 2024 година и се осъществява в рамките на „Програма за развитие на спорта за всички” на Министерството на младежта и спорта. Събитието е елемент от изпълнението на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024″.

В международен план, инициативата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА), което й придава глобално измерение и значимост.

За да стимулират участието, организаторите са подготвили и приятна изненада – в края на събитието ще се проведе томбола с награди за участниците.

Русенци имат уникалната възможност да се присъединят към това глобално движение, насърчаващо здравословния начин на живот, като същевременно се наслаждават на красотата на есенния Парк на младежта и споделят този позитивен опит със своите съграждани.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X