https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество195 стоманобетонни панела са изработени досега за ремонта на Дунав мост при...

195 стоманобетонни панела са изработени досега за ремонта на Дунав мост при Русе

Общо 195 стоманобетонни панела всеки с размери 2,48 м на 4,40 м и тегло 5,6 тона са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе. От 9 до 15 октомври са демонтирани 24 бр. или общо 174 от началото на строително-монтажните работи на 10 юли. Монтирани са и 22 нови, като общият брой достига 155. Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра, в платното в посока България, и строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

В участъка с дължина около 240 м е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са отворите за монтажа на мостови отводнители в участък с дължина 240 м. Продължава и работата по реставрацията на 413 м пешеходен парапет и на 12 стълба за осветление на Дунав мост при Русе. Те са с художествена стойност и е необходимо да се запази тяхната цялост, да бъдат възстановени и отново поставени.

Строителните дейности продължават да се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

Актуална информация за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията предоставя регулярна актуална информация за ремонта на съоръжението и е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения. Само така ще бъде гарантирано точното, прецизно и коректно информиране на всички пътуващи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X