https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораШефът на НАСА идва на посещение в Румъния и България

Шефът на НАСА идва на посещение в Румъния и България

Продължавайки усилията си за задълбочаване на международното сътрудничество и насърчаване на мирното използване на Космоса, директорът на НАСА Бил Нелсън идва на посещение в Румъния и България. И двете страни са подписали Споразумението “Артемида”, дефиниращо основни принципи за мирно изследване на Kосмоса, съобщиха от американското посолство у нас. Нелсън ще се срещне с висши официални лица от двете страни, включително Марчел Чолаку, министър-председател на Румъния, и Румен Радев, президент на България.

Нелсън ще се срещне и с д-р Росен Карадимов, министър на иновациите и растежа, и ще посети единствения производител на сателити в страната, който произвежда продукция за различни компании в световен мащаб.

По време на пътуванията си до двете страни Нелсън ще обсъди значението на международните партньорства и сътрудничество в Kосмоса, включително трансатлантическите отношения с НАСА. Нелсън също ще се срещне със студенти, за да подчертае ползите от образованието по наука, технологии, инженерство и математика и ролята на младите хора като представители на поколението „Артемида“. НАСА използва това определение, за да обрисува следващото поколение изследователи на Космоса, пише БГНЕС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X