https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗапочна гласуването във фотоконкурса ОБИЧАМЕ РУСЕ

Започна гласуването във фотоконкурса ОБИЧАМЕ РУСЕ

Рекорден брой фотографии – 418 участват тази година в петото издание на конкурса ОБИЧАМЕ РУСЕ, организиран от фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе с подкрепата на „Холлеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД.

Днес беше даден старт на гласуването на публиката, което става чрез вот във Фейсбук страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. До 28 октомври 2024 г. всеки може да даде гласа си за най-впечатляващата според него фотография. Тази година снимките се състезават в разделите: „Бизнесът на Русе“, „Аерофотография“, „Пейзажи“, „Събития и уловени моменти“ и „Черно-бяла фотография“. Фотоконкурсът ОБИЧАМЕ РУСЕ има за цел да покаже красивата страна на най-големия крайдунавски град, както и всичко хубаво, което се случва в него.

Изображения са изпратени от 62 любители и професионалисти фотографи, сред които и 7 деца. Не само русенци са подали кадри за участие в конкурса. Участват и българи, понастоящем пребиваващи във Великобритания, както и жители на Варна и Попово, които са посетили красивия ни град и са си направили снимки за спомен.

Освен че ще бъде избран Фаворит на публиката, ще има, разбира се, и награди за всеки отделен раздел – съответно първо, второ и трето място. Журито ще включва представители на Фондация „Русе – град на свободния дух“, „Холлеман България“ ООД, „Тива Плюс“ ООД, Община Русе и други институции. Критериите за оценка са: принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност, визуално въздействие.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония с откриване на изложба, в която ще участват победителите, класирани от журито във всяка категория. За първите места са предвидени и парични награди.

ЛИНК към Фейсбук страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, където се осъществява гласуването на публиката. Фотографиите са публикувани в отделни албуми спрямо раздела.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X