https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗаместник областният управител Георги Георгиев е на мястото на пожара в Червена...

Заместник областният управител Георги Георгиев е на мястото на пожара в Червена вода

Голям пожар се разрази днес в сградата на бившето училище в Червена вода, русенско. Сигналът е подаден в 7:45 ч., като веднага са били изпратени пет противопожарни автомобила и автомеханична стълба.

С предприетите дейности се запозна заместник областният управител Георги Георгиев, който разговаря с огнеборците. На място бяха обсъдени различни механизми за справяне с огнената стихия.

Към момента пожарът е потушен, но покривът на сградата е изгорял. По думите на Георгиев благодарение на адекватните и бързи действия на пожарникарите е предотвратено разпространението на огъня във физкултурния салон на училището, както и в сутерена, където е имало натрупани множество горивни материали – стари чинове и греди.

Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците, въпреки че и към момента продължава тлеенето на локални огнища. Затова през следващите часове там ще остане дежурен екип на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението.

Тепърва предстои уточняване на причината за пожара. Заместник областният управител Георги Георгиев е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по справяне със ситуацията. При необходимост е въведена организация за предприемане на допълнителни мерки.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X