https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНяма да има скок на цената на хляба

Няма да има скок на цената на хляба

Хлябът задържа изключително дълго време цената си. До края на 2024 г. хлябът ще се продава с нулево ДДС и ако всички останали компоненти се задържат в същите параметри, няма да има притеснение на покачване цената на хляба. Това заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Тя поясни, че към момента няма място за притеснение за хляба, защото реколтата е добра като количество. Златното зърно на България е с високо протеинови качество и това ще доведе до добър стокооборот за българските земеделски производители, каза тя в студиото на БНТ.

И внесе яснота как се произвежда българският хляб – с брашно, мая и глутен.

По думите й слънцето е свършило прекрасна работа. Българският хляб се работи с най-добрата произведена пшеница и всякакви спекулации от некомпетентни хора, са просто опит за обругаване на хляба, подчерта Кукушева.

“България произвежда в пъти повече пшеница и участваме със самочувствие в Черноморския басейн”, увери тя.

Кукушева посочи, че към момента цената на пшеницата е изключително ниска, а логистиката е много скъпа. Не си струва да се транспортира евтина стока с много скъп транспорт. Сигурността, която дава пшеницата при нейната преработка в мелниците е нещо, което обезпечава финансовия риск на всеки мелничар, обясни тя. И увери – никъде не е засечена преработка на някаква друга пшеница, различна от българската.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X