https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПуснаха за домашно лечение дрогирания шофьор, отнесъл стълб и постройка в Доброславци

Пуснаха за домашно лечение дрогирания шофьор, отнесъл стълб и постройка в Доброславци

Пуснаха за домашно лечение младия шофьор, който с положителен тест за наркотици се заби в стълб, а след това в масивна стопанска постройка в софийското село Доброславци. Като по чудо той се е разминал без сериозни наранявания. Инцидентът е станал на път, който често младите шофьори ползват като скоростна отсечка.

Младият мъж се заби тази нощ с автомобила си първо в уличен стълб, а после и в къща на улица “Летец” в Доброславци.

“Моята стая е тук и през нощта се чу трясък, един, втори, след което искри, пушеци, излязохме да видим колата, която се е врязала тук. Беше просто нещо страшно”, разказа Величка Кованова.

“Шокът е голям, защото тътенът е жесток”, сподели Ева Иванова.

“Най-вероятно с 200 км е отсякъл стълба, разбил е стена още 10 метра, което… гледката беше нечовешка”, отбеляза кметът на Доброславци Росен Николов.

Около час пожарникари опитвали да извадят шофьора от ламарините на смачканата кола. Той е откаран с рана на главата в болница, а след това освободен. Сутринта полицаи го върнали на мястото на инцидента. Оказва се, че не е от селото.

“И му казах, че Господ го е запазил… И нас също, защото този стълб можеше да падне в моята стая”, категорична е Величка Кованова.

“Имаме деца, отломките са в двора ни и добре, че инцидентът се е случил в такова време, в което няма движение”, подчерта Ева Иванова.

Щети има и по голямата къща. Части от колата са се забили в нея с такава сила, че са отнесли парчета от изолацията. Заради катастрофата улица “Летец” остана и без осветление. Техническите екипи се отзоваха веднага, въпреки почивния ден.

“Щетите, които са в инфраструктурата, ще бъдат възстановени в максимално кратки срокове”, обеща кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров.

Хората се опасяват, че следващият удар може да е фатален. Местната власт е подавала и сигнали.

“Минават тежки камиони, не е обезопасено, няма легнали полицаи, младежта карат адски с висока скорост, понеже е права отсечката”, обясни Росен Николов.

“Имаше момент, в който лошото състояние на пътя принуждаваше водачите да карат със съобразена скорост, но направихме частичен ремонт на пътя. След като пътят е в по-добро качество, започва да се кара с несъобразена скорост”, каза Владислав Владимиров, цитиран от БНТ.

“Искам да призова всички млади хора – не правете това, просто момчето като го видяхме, като родители, бяхме ужасени”, заяви Ева Иванова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X