https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДрагомир Драганов за дядо Наум: Буди човешката съвест и я вдъхновявате...

Драгомир Драганов за дядо Наум: Буди човешката съвест и я вдъхновявате за добри дела

Областният управител на Русе Драгомир Драганов участва в традиционния прием на Русенската света митрополия по случай Деня на Свети Иван Рилски, който съвпада с рождения ден на митрополита Негово Високо Високопреосвещенство Наум.

Поради отсъствието на дядо Наум, Драганов бе приет от тивериополския титулярен епископ на Българската православна църква Тихон и от викария на Негово Високопреосвещенство Наум Негово Преосвещенство Макарий. Тримата обсъдиха възможности за съвместни дейности между Областната администрация и Русенската света митрополия.

Обмисля се съставянето на разнообразни туристически маршрути с акцент върху поклонническия туризъм. Идеята е да се разработят съвместни проекти с Румънската православна църква, като се насърчи посещението на различни места-светини в двете държави.

„Със своята доброта Вие успявате да подкрепите миряните във времена на изпитания и да им дадете надежда. Убеден съм, че това е особено важно днес, когато всекидневието ни е изпълнено с редица предизвикателства, а страхът, недоверието и отчуждението помежду ни се опитват да вземат превес“, пише областният управител на Русе Драгомир Драганов по случай 56-ия рожден ден на дядо Наум.

„Не спирайте да будете човешката съвест и да я вдъхновявате за добри дела, защото това е най-сигурният път заедно да постигнем един по-милостив свят, където смиреността и състрадателността не са просто думи, а начин на живот. Нека не си затваряме очите за проблемите, пред които сме изправени, нека бъдем добротворци и да градим с усърдие в храма на човечността“, се казва в написаното от областния управител.

Той пожелава на дядо Наум здраве, дълъг живот и все така да пребъдва в благородството на духа, добруването и мъдростта.

Драганов изразява благодарност на Негово Високопреосвещенство за съвместната им ползотворна дейност за благото на хората от област Русе и Североизточна България.

Сред гостите на събитието бяха редица представители на държавната и местната власт, както и много общественици.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X