https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПолицията е задържала двама души и е регистрирала три престъпления по време...

Полицията е задържала двама души и е регистрирала три престъпления по време на акцията в Русе

Полицията е задържала двама души и е регистрирала три престъпления по време на акцията, която започна рано тази сутрин на територията на Русе и региона. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.

Тя уточни, че това са междинни резултати от операцията, а окончателните данни се очаква да бъдат обобщени през утрешния ден.

В хода на провежданите действия са проверени 338 моторни превозни средства и техните водачи, както и общо 430 души, като 19 от тях представляващи интерес за полицията, съобщи още Малчева. Тя уточни, че двамата задържани са по Закона за МВР. Съставени са 21 акта и 118 фиша. Издадени са и 3 предупредителни протокола. Проверени са 5 заложни къщи, 4 автоморги, 16 сборища, 12 увеселителни и питейни заведения, както и 25 търговски обекта.

Установени са трима водачи, управлявали нерегистрирани моторни превозни средства, един с положителна проба за алкохол над 1,2 промила. Иззети са 150 литра алкохол без документи и 500 грама нарязан тютюн без платен акциз.

Даниела Малчева добави, че са започнати две досъдебни производства. Образувано е и едно бързо производство за наркотици срещу 39-годишен мъж, като са иззети около 300 грама зелена тревна маса, реагираща на марихуана.

Припомняме, че по-рано днес началникът на „Охранителна полиция“ в крайдунавския град комисар Димитър Вачков отчете, че има осем сигнала за нарушения на изборното законодателство в Русе от началото на кампанията за вота на 27 октомври. По два от тях са образувани досъдебни производства, а за пет проверките не са установили нарушения, като в хода на разследванията е имало и задържани лица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X