https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоС концерт и награди „Русе – 21. век“ ще бъде отбелязан Денят...

С концерт и награди „Русе – 21. век“ ще бъде отбелязан Денят на народните будители

Празничен концерт „Нек пребъдат в слава и чест“ организира Община Русе на 31 октомври (четвъртък), от 18 ч., в зала „Европа“ на Доходното здание. По време на събитието, което е по повод Деня на народните будители, ще бъдат връчени ежегодните награди „Русе – 21. век“. С престижното отличие се удостояват ученици и студенти от русенски учебни заведения за изключителни постижения и завоювани награди. През 2024 г. празникът е под знака на две значими годишнини – 200 години от издаването на „Рибния буквар“ и 225 години от рождението на неговия автор – д-р Петър Берон.

Тази година в Русе ще бъде връчена и престижната Национална награда „Даскал Ботьо Петков“ на Общонародната фондация „Христо Ботйов“ от председателя ѝ Боян Ботйов, правнук на брата на Христо Ботев – генерал Кирил Ботйов. Съгласно статута Наградата „Даскал Ботьо Петков“ се присъжда на учител по хуманитарните учебни предмети: български език и литература, история и цивилизация, география и философия в гимназиален етап на средното образование. Отличието е почетен знак с образа на даскал Ботьо Петков, изработен от художника и скулптор Георги Недялков, както и почетна грамота.

В концерта „Нек пребъдат в слава и чест“ ще вземат участие: Христо Костов и възпитаници на Театрално студио „Маска“ при ОМД, с ръководител Мина Маринова; Детски хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ, с диригент Весела Тодорова; Венцислав Велев – ученик от МГ „Баба Тонка“; Клавирно дуо Неда Москова и Кайли Ван от класа на Красимира Иванова, възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“; Десислава Василева – Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“ при ОМД, с ръководител Вили Икономов; Вокална група „Приста“ при ОМД, с ръководител Доротея Бальовска; Танцово студио „Импулс“ при ОМД, с ръководители Петя Бонева и Милена Лазарова. Сценарист, режисьор и водещ е Мина Маринова.

Събитието е с вход свободен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X