https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПарашутистът, който пострада при инцидент тази сутрин, е с опасност за живота

Парашутистът, който пострада при инцидент тази сутрин, е с опасност за живота

Парашутистът (37 г.), който пострада при инцидент тази сутрин, е с опасност за живота, съобщиха от столичната болница “Св. Анна”, където той беше приет по-рано днес. Пациентът има травми на лумбални прешлени и е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата.

Двамата парашутисти паднаха между ботевградските села Литаково и Новачене, единият загина, а другият беше откаран в лечебно заведение. Сигналът за инцидента е подаден около 9:12 ч. На място веднага са изпратени екипи на МВР, “Спешна помощ” и пожарната. Парашутистите са цивилни, скочили са от балон, в който са били общо четирима души, сред които собственикът и един делтапланерист.

На място има полицейско присъствие.

Окръжна прокуратура – София е образувала досъдебно производство във връзка с инцидента, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова.

На мястото на инцидента е изпратен екип от следователи от следствения отдел към окръжна прокуратура, заедно с експерт в областта. Започва оглед на местопроизшествието.

Прокурор Николова уточни, че досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X