https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиТерористи нападнаха комплекс на авиокосмическата компания в Анкара, има загинали

Терористи нападнаха комплекс на авиокосмическата компания в Анкара, има загинали

Терористично нападение е извършено срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция “ТУСАШ” (TUSAS) в Анкара, предаде турската частна телевизия НТВ.

На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Първоначално е била чута експлозия на входа на комплекса, намиращ се в района на предградието Кахраманказан, а по-късно са проехтели изстрели.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая окачестви случая като терористично нападение и съобщи за загинали хора, пише БТА.

“За съжаление след нападението имаме загинали и ранени”, каза той и добави, че “обществеността ще бъде информирана за развитието на ситуацията”.

Според непотвърдени информации престрелката между силите за сигурност и терористите продължава. Има сведения и за взети заложници.

Някои медии съобщиха, че е бил извършен самоубийствен атентат.

Според турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк терористите са взривили кола бомба на входа на предприятието и са открили стрелба с огнестрелно оръжие.
ТГРТ съобщи за втора експлозия.

НТВ отбелязва, че атаката е извършена в “сърцето на отбранителната промишленост” на Турция. ТУСАШ е една от най-важните турски компании в областта на отбранителната индустрия и авиацията. Тя произвежда и самолета КААН, първия национален боен летателен апарат, наред с няколко други проекта, напомня Ройтерс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X