https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеУМБАЛ „Медика“ Русе може да стане едно от първите лечебни заведения в...

УМБАЛ „Медика“ Русе може да стане едно от първите лечебни заведения в България, акредитирано от “Accreditation Canada”

Русенската университета болница „Медика“ може да стане едно от първите лечебни заведения в България, акредитирано от световноизвестната агенция в медицинския одит “Accreditation Canada”. Това стана ясно от проведена среща по-рано днес между административния директор на лечебни заведения „Медика“, областния управител Драгомир Драганов, председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските градове и региони Ергин Емин, както и представителя за страната ни на “Accreditation Canada” Александър Захариев.

„В лечебното заведение работят доказани професионалисти, като това е една от най-високотехнологичните болници не само в региона, но и в България“, заяви Драганов.

Подобна акредитация е гаранция за качественото обслужване на пациентите, споделиха от “Accreditation Canada”.

На място посетителите се запознаха с дейността на болницата и посочиха, че тя действително комбинира апаратура от последно поколение и висок професионален опит на медицинския персонал.

Припомняме, че УМБАЛ „Медика-Русе“ е специализирана както в лечението на голяма група от заболявания, така и в профилактиката и последващите грижи. Според акредитиращите специалисти подобен сертификат ще доведе до увеличаване на разпознаваемостта и авторитета на болницата както сред българските, така и сред чуждестранните пациенти. И към момента лечебното заведение обслужва редица пациенти от чужбина.

„И сега болницата гарантира отлично качество на обслужване на пациентите при спазване на най-добрите практики за лечение“, сподели от своя страна Алисе Муртезова.

След срещата беше посетена и хеликоптерната площадка на болницата, която е в процес на изграждане. Това е едно от най-модерните съоръжения в България и се очаква да заработи до пролетта на следващата година.

Хеликоптерната площадка ще е част от националната система за спешна помощ по въздуха. Инвестицията на болницата надхвърля милион и половина лева, но тя ще бъде безценна за транспортирането на хора и органи.

„Предвидили сме да кацат и български, и румънски хеликоптери“, допълни Алисе Муртезова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X