https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСвятСеверна Корея въвежда строг хранителен режим за населението заради недостига на стоки

Северна Корея въвежда строг хранителен режим за населението заради недостига на стоки

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун допуска въвеждането на строги ограничения в храните за населението заради недостиг, причинен от лошата реколта миналата година и международната изолация на страната, пише BBC.

По време на заседание на управляващата и единствена партия в Северна Корея авторитарният лидер е заявил, че “положението с храните става все по-напрегнато”. По думите му земеделският сектор не е изпълнил плана си за добив на зърно заради тайфуните миналата година, които причиниха наводнения.

От комунистическата страна достигат съобщения, че цените на храните са скочили драстично, като се уточнява, че килограм банани струва 45 долара (38 евро).

Северна Корея затвори границите си, за да ограничи разпространението на Covid-19. В резултат на това търговията ѝ с Китай рязко спадна, а това носи сериозни последици за икономиката, тъй като страната разчита на континенталния си съсед за вноса на храни, горива и торове.

От друга страна Северна Корея се бори за оцеляването си и в ситуацията на международни санкции, наложени заради ядрените ѝ програми.

Авторитарният лидер на еднопартийната държава говори за ситуацията с храните в управляващия централен комитет на Работническата партия, който започна тази седмица в столицата Пхенян.

По време на срещата лидерът Ким Чен Ун е казал, че националното производство е нараснало с една четвърт в сравнение със същия период на миналата година.

Очаква се длъжностни лица да обсъдят отношенията със САЩ и Южна Корея по време на събитието, но все още не са съобщени подробности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X