https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумънската гранична полиция спря 37 тона отпадъци, превозвани от двама българи

Румънската гранична полиция спря 37 тона отпадъци, превозвани от двама българи

Камионите са били спрени за проверка на ГКПП Русе – Гюргево.

Близо 37 тона пластмасови отпадъци от Гърция, предназначени за компания в Румъния, бяха спрени на ГКПП Русе – Гюргево от румънската гранична полиция в два камиона, управлявани от български граждани, съобщава днес агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Румънската гранична полиция извършила детайлна проверка на два камиона, управлявани от български граждани, съответно на 54 и 59 години. Според документите, придружаващи товара, те превозвали пластмасови отпадъци, натоварени в Гърция и предназначени за компания в Румъния. Заради подозрения около законността на превозвания товар, румънските гранични полицаи са потърсили съдействието на службата за околна среда. Проверката е установила, че документите за превозваните общо 36 970 кг пластмасови отпадъци са непълни и поради тази причина товарът не е бил допуснат до румънска територия.

През последните пет месеца румънската гранична полиция на ГКПП Русе-Гюргево е спряла на граничния пункт 528 тона различни отпадъци, превозвани от 25 български шофьори, седем румънски и един македонски, които опитали да ги внесат на румънска територия с непълна документация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X