https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Със сигурност ще подкрепим Герджиков

Борисов: Със сигурност ще подкрепим Герджиков

Нови престрелки между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев. След като няколко пъти Радев призова Борисов да се кандидатира за президент, днес държавният глава го обвини, че се крие „първо зад полата на Цецка Цачева, сега се крие под тогата на ректора”.

Борисов отговори по време на откриването на галерията на Вежди Рашидов в София. Лидерът на ГЕРБ каза, че Радев се „изживява като президент, премиер, диктатор и управляващ”.

„Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал … Той е много страшен. Той и Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. А той смелчагата какво му е? Да внимава Деси какво му казва”, каза Борисов пред журналисти.

Лидерът на ГЕРБ обясни защо партията застава зад проф. Герджиков. Предложението дошло от Красимир Вълчев.

„Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев, на Митко Николов. Преди 10-ина дни Краси Вълчев каза, че в академичните среди се обсъжда за професор Герджиков. Това е един човек, който би могъл да обединява нацията“, каза Борисов.

„На нас ни трябва мир, на нас ни трябва образование. Ректорът на ректорите. Избран от всички. Какъв по-голям обединител може да се намери”, каза още Борисов.

Според него ако той излезе срещу Радев, това ще раздели държавата.

„Разделяме държавата на две, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори?”, попита Борисов. „Мен ме интересуват парламентарните. Социологията за момента е добре. Надявам се да сме първа политическа сила. На президентските избори, мисля, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ ще предпочетат умен, красив, образован, възпитан човек пред диктатор”, каза Борисов.

Той обвини Радев, че е изхарчил половин милиард за избори, а още няма правителство. „Заради неговата омраза и разделение”, заключи лидерът на ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X