https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Обзалагам се, че за Нова година токът ще стане 500 лв.

Борисов: Обзалагам се, че за Нова година токът ще стане 500 лв.

По думите му България вече е в дълбока изолация

За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 и аз мога да се обзаложа, че с тези мерки за Нова година ще е 500 лв. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

„Радев каза голяма глупост – били заложени капан или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години имахме най-ниския ток, най-ниския газ като цена, а когато със стотинки дръпнеха цените на горивата – имаше протести и обширни репортажи за скока на цените“, допълни той.

Борисов подчерта, че седмица след актуализацията е била предложена нова актуализация на бюджета.

“Преди няколко дни моят колега Янев каза нещо, което много ми хареса – само седмица след като е привършила актуализацията на бюджета той каза – необходима е втора актуализация на държавния бюджет, те не говорят да правят нов бюджет, а втора актуализация на нашия от миналата година, за да се справим със социално-икономическите последици от ценовия шок в резултат на повишаване цените на енергоносителите. (…)

„Асен Василев каза приходните агенции много добре работят и в същото време тегли 500 млн. дълг… Бюджетният дефицит ще отиде на минус 8 и тук, блазе му на следващото правителство, защото това, което действително залагат като бомби за следващото правителство, е какъв ще остане фискалният резерв след всичко това. 12 млрд. имахме фискален резерв и бюджетен излишък. Единствената тема беше колко още и къде още да дадем – дали за ягоди, дали за малини, дали за биволи или да строим инфраструктура“.

Той припомни на българските пенсионери, че им е казал, че ще ги излъжат за пенсиите:

“Те ви излъгаха, че ще ви добавят 120 – само, че татко ще ми купи колело, ама друг път ще ми купи. Януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктата”.

Борисов говори и за машинния вот по време на изборите:

“Колегите от „Да, България“ иначе много гласовити и за правовия ред, още на предишните избори, дори оттук попитах и медиите сигурни ли са в честността на изборите – имаше пълно мълчание. Обясних им къде е далаверата, пълно мълчание, защото всичко тогава… служебното правителство работеше да сваля резултатите на ГЕРБ, и затова не се съгласиха да броим квитанциите, за да не можем да ги хванем. Но сега колегите от „Да, България“, вижте вчера какво казват – поискаха от ЦИК да извърши нова проверка на машините за гласуване – я виж ти. В писмо до ЦИК експертите посочват, че са необходими още тестове, които да гарантират честността на вота. Те имаха представители досега при кода, само че сега нямат и вече и те дълго изброяват къде са рисковете. И ние настоявахме да има одит на машините. Г-н Божанов, от месеци ви споделяме съмненията си, че правят далавери, тези 0,8 процента ги броиха 3 дни за да изкарат Слави първи, не помните ли”.

По отношение на съдебната реформа Борисов коментира становището на Румен Радев до Конституционния съд:

“Съдебната реформа по Румен Радев… пише до съда, факт е, че въпросното първо служебно правителство не съществува, а с това предметът на делото е изчерпан и евентуалното решение по същество отпада, сиреч вече във второто г-н Кирил Петков не е министър и КС трябва да прибере делото. Радев се меси в КС и му казва и решението. Ами добре, тогава защо ни питате за бивш премиер, бивши министри, щом едно правителство не е в управлението, забравяте за тях.

А вижте самия Кирил Петков как разбира управлението на държавата как трябва да продължи промяната в кавички – големия капацитет на Лозан Панов, е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор – с това ли ще правите промяна в съдебната система – който ти е симпатичен, правиш го главен прокурор, те още не са станали и определят кой как трябва да бъде назначен, а това че има избори, изслушване, това не. Това е разбирането за съдебната система.

И г-жа Корнелия Нинова, която вече не харесва служебното правителство и счита, че то е провал, на 6 октомври го казва – казва, че е необходимо намаляване на ДДС, на енергоносителите, данъците, раздават се постове, даже главен прокурор назначиха новите колеги, това е атрактивно, но неработещо.

ДПС прогледнаха, че подкрепата им за Радев е била грешна, „Да, България“ прогледнаха, че правят измами с изборите, БСП прогледнаха, че служебното правителство води до катастрофа и всичко, което ние от месеци обясняваме, те сега го потвърдиха”.

По думите му България вече е в дълбока изолация:

“България ще има тежки проблеми, ако така продължава, няма път, няма посока, няма стабилност, няма отговорни хора, чудовищна инфлация се задава…. Това е обедняване, ако със 100 лв. си могъл да купиш 5 или 6 кг месо, ще купиш 2 или 3. Ако имаш спестени пари, те ще намалеят толкова, колкото е инфлацията.

Аз съм управлявал със своето правителство в най-голямата финансова криза в света – гръцката финансова криза и не дадох България да се разклати, не допуснахме дефицити. Най-тежката миграционна криза в света сме управлявали и никой не ни искаше оправданието. Сега, когато целият свят излезе от COVID кризата, българите мрат, не искат да чуят, не било модерно. Не искат кандидат-президентската двойка да говори за това, защото хората били уморени, но мрат.

Изкарайте вие 12 години в управление да видим колко ще ви харесват, Киро и Асен след 12 години няма да ги намерите къде са. Искам същото уважение да има и за нас. Били сме партия на статуквото, ние сме на 12-13 години партия, онази другата е столетница – пък тя била на промяната”, каза още Борисов.

Борисов се обърна към директора на АПИ Десислава Христова:

„Не само вашата заплата е висока благодарение на нашето управление, два пъти се увеличиха доходите в България за тези 10 години, извинявайте, че съм виновен, че имате такава висока заплата. И като я имате елате и сменете мантинелите, не само по „Тракия“, защото се избиват хората и рекордна смъртност има от катастрофи, рекордна смъртност има от COVID. Това все едно го няма, никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове, в същото време цяла Европа отвори, защото населението им е на 60-70 процента ваксинирано, а българите гинат.

Същото беше преди 20 дни, когато заседна корабът и сега потъва, така както потъна илюзията, която създадоха в обществото, че Радев и неговите хора могат да управляват. Това е кристален образ на безотговорността, на некадърността, за 20 дни…. щяха да дойдат влекачи, да го разтоварим да го издърпаме, 20 дни безхаберие”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X