https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЦената на тока за бизнеса: Работодатели и синдикати излизат на национален протест

Цената на тока за бизнеса: Работодатели и синдикати излизат на национален протест

Бизнесът настоява за компенсации от страна на държавата

Работодатели и синдикати излизат на национален протест. Поводът са безпрецедентно високите цени на електроенергията за промишлеността.

Работодателските организации и профсъюзите се събират в утре от 12 ч. под прозорците на властта срещу драстичния скок на електроенергията за небитовите потребители.

Бизнесът настоява за компенсации от страна на държавата и предупреждава, че ако ситуацията продължава, това ще доведе до загуба на работни места и ръст на услугите и стоките у нас.

“Над 600 хил. небитови потребители получиха септемврийски си сметки и те са в пъти по-високи. Октомврийските сметки ще бъдат в пъти по-високи.
Свидетели сме на ценови шок, който никога не се е случвал в най-новата история на България…. От икономиката и социалната сфера ще се изсмучат над 2,5 млрд. лева. Ще се стигне до пълен колапс, спиране на предприятия, спиране на доставка на електроенергия“, каза Васил Велев, Асоциация на индустриалния капитал.

“Към настоящия момент има добри обещания, че държавата ще влезе във функция, че и бизнесът, и домакинствата, ще получат подкрепа. Ние се надяваме това в общественото пространство да усили гласа на тези над 600 000 небитови потребители – това е ясното ни намерение да направим това утре независимо от обещанията и разговорите днес. Това действие няма политически характер и не обслужва никого”, заяви Пламен Димитров, КНСБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X