https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Нощна птица: Камери уловиха кандидат за депутат от Русе да лепи плакати...

Нощна птица: Камери уловиха кандидат за депутат от Русе да лепи плакати в 5 сутринта

РИК-Русе наказа кандидат-депутат за надлепване на плакати. В Комисията са постъпили сигнал от вр. и.д. директора на ОП“Русе арт“ и постановление на прокурор от Районна прокуратура-Русе. В тях се сочат данни, че на 24, 25 и 26 октомври 2021 г., 3-те екипа от предприятието, които извършват услуга по разлепване на предизборни агитационни материали – плакати на местата, определени за това с нарочна заповед на Кмета на Община Русе, установили унищожени, накъсани други материали, поставени легитимно. Сочи се, че се надлепват плакати на 4 организации и лица-кандидати, поименно посочени.

Приложени са снимков и видеоматериал материал от видеонаблюдението на Община Русе, като цветните снимки отразяват положението на пет места в гр.Русе. Видеоматериалът съдържа записани кадри от 14 камери, на 14 различни места с поставени тристенни табла, като на кадъра от 25 актомври от 04:58 ч е видно, че надлепването се извършва от Стефан Бояджиев.

Относно факта за надлепване на плакати по бул. „Борисова“ до сладкарница „Неделя“ на 26 октомври е постъпило и писмено изявление от физическо лице – Илия Илиев, очевидец на това надлепване, извършвано от Стефан Бояджиев.

РИК – Русе констатира, че посочените агитационни материали действително са поставени на посочените места в града, както и че Стефан Бояджиев е кандидат за народен представител с листата на ПП“Българска социалдемокрация – Евролевица“.

Приложеният снимков и видеоматериал безспорно сочат извършване на действия по надлепване на плакати върху предходни поставени такива, което съставлява нарушение на забраната от Изборния кодекс (ИК), тъй като заличават вече поставени агитационни материали. Текстът на ИК забранява унищожаването и заличаването на агитационни материали до края на изборния ден, които са били поставени по определения в кодекса ред.

РИК установява нарушение от страна на кандидата за народен представител Стефан Бояджиев и му съставя акт за нарушението. Освен това указва на кмета на Община Русе да премахне агитационните материали, поставени в нарушени. Решението на Районната избирателна комисия Русе може да се оспорва в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X