https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Рай за цветарите: Кандидатите за власт се надпреварват в поднасянето на цветя...

Рай за цветарите: Кандидатите за власт се надпреварват в поднасянето на цветя в Русе

Ако по стара българска традиция се посреща с хляб и сол, то в Русе властва ново правило – поднасяне на венци и цветя при посещение на града. Почти всички кандидати за президент и народни представители, които посещават Русе, не пропускат да се отбият до някой от паметниците в града.

С повод или без да има такъв те поднасят венец или цвете, което впечатлява поне цветарите, за които всяка покупка е като глътка свеж въздух.

В четвъртък независимият кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков поднесе цветя на паметника на писателя Елиас Канети.

По същото време, но на няколкостотин метра от него венец на Паметника на свободата поднесоха кандидатите за президент и вицепрезидент Горан Благоев и Ивелина Георгиева, издигнати от Национално обединение на десницата на Цветан Цветанов и Петър Москов.

Кандидатът за президент на ДПС Мустафа Карадайъ също не пропусна да се поклони пред Паметника на свободата в края на октомври, когато посети Русе.  Карадайъ дори откри тържествено паметна плоча на героите от русенското село Смирненски.

Отново там цветя положиха и лидерите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев.

Кулминацията на поднасянето на венци и цветя беше навръх Деня на будителите, когато представители на всички партии се наредиха на опашка пред цветарските будки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X