https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЯнев: Говоренето срещу машините е спекулация, целяща да демотивира хората да гласуват

Янев: Говоренето срещу машините е спекулация, целяща да демотивира хората да гласуват

Служебният премиер Стефан Янев отговори на въпроси на граждани и медии в рубриката „Властта говори! Открито“ на страницата на Министерския съвет във „Фейсбук“.

Предстоящите избори и машинното гласуване

„Българските граждани могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са предприели всички мерки, за да имаме честен вот, който отразява реално гласовете на българите“, каза Янев.

По думите му няма практическа възможност друг тип машини, флашки или карти да бъдат използвани по време на вота.

Според Янев цялото това говорене за допълнителни машини, които са откривани и съхранявани неправилно, е по-скоро спекулация, чиято цел е да демотивира гражданите да гласуват.

„В партийния дебат през годините е проличало, че определени интереси имат за цел да внушават, че този тип гласуване е възможен за манипулация и по този начин да дискредитират самата система на изборите“, на мнение е премиерът.

Той призова партиите да бъдат по-отговорни и обрани в този тип говорене и да внушават, че машинният вот е несъвършен инструмент.

Връщането на учениците в клас и тестването

„Тестването беше щадящият и безопасен начин, че нашите деца ще учат в една сигурна среда. Всички сме убедени, че присъственото обучение е истинското“, на мнение е служебният премиер.

Той информира, че има достатъчно тестове за всички области в страната, които до края на деня ще бъдат разпределени. Очакват се и още количества. От понеделник училищата, където до момента няма такива тестове, ще могат да започнат присъствено обучение.

„До понеделник, най-късно до вторник, ще имаме достатъчно тестове, които ще позволят да се направи план и за връщането на децата 5. до 8. клас“, поясни Стефан Янев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X