https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе иска да вземе собствеността върху автополигона по пътя за Николово

Община Русе иска да вземе собствеността върху автополигона по пътя за Николово

Общинският съвет трябва да даде ход на процедурата за искане имотът да бъде прехвърлен безвъзмездно от държавата на общината.

„Поради техническите си характеристики и факта, че на територията на град Русе няма друг такъв за подготовка на водачи на МПС, теренът е подходящ за изграждане автополигон за обучението на водачи на моторни превозни средства. Към настоящия момент той е в много лошо състояние, натрупан е с отпадъци, включително и пространството около него, които образуват нерегламентирано сметище. Нарушена е асфалтовата настилка в по-голямата си част и липсват изцяло оградните пана. Той е с висока степен на обществена опасност поради обстоятелството, че не се охранява и се използва за нерегламентирани автомобилни гонки, които са предпоставки за инциденти с фатални последици“, казват от общината, цитирани от Русе Медиа.

Необходимостта от придобиване в собственост от общината на имота е с цел създаване на по-благоприятни условия за доброто му стопанисване, управление и опазване. Теренът би могъл да се ползва за изграждане на автомобилна писта и автополигон за обучение на деца по автомобилен спорт.

Придобивайки собствеността върху имота, Община Русе ще има законовото основание за предприемане на целесъобразни действия за неговото възстановяване и поддържане, и ще постигне социалния ефект от разкриването на нови работни места.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X