https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПолиция блокира редакцията на в. "Труд" заради неплатен наем (ВИДЕО)

Полиция блокира редакцията на в. “Труд” заради неплатен наем (ВИДЕО)

Полиция е пред входовете за редакцията на в. “Труд”. Това сигнализираха от самия вестник, а редакторът Биляна Веселинова пусна клип във фейсбук.

Над видеото тя написа: “Полиция е пред входовете за редакцията на в. “Труд” и това Изобщо НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА АКЦИЯ. Добро утро, България!”

Очаква се комисия на областния управител и министърът на културата да запечата помещенията.

В същото време във фейсбук страницата на вестника излезе следното съобщение:

“Полиция заварди редакцията на в. “Труд” и не пуска журналистите да си вършат работата. В момента входът на редакцията е блокиран, заедно с цялото имущество, компютри и сървъри. Вероятно вестник “Труд” утре няма да излезе.

Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд” от редакцията му. Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото, насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи.
Това представлява “промяната”, приятели.”

През август месец Министерството на културата изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в своя сграда, които са отдадени на „Труд“. Причината – неплатен наем и консумативи в размер на 149 450,59 лв.

От ресорното ведомство посочват, че задълженията са на фирма „Южен кръст 2001“ ЕООД и датират от 2015 г. до днешна дата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X