https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНапрежението Украйна-Русия: САЩ не изключва руска инвазия във всеки един момент

Напрежението Украйна-Русия: САЩ не изключва руска инвазия във всеки един момент

Йенс Столтенберг заяви, че е поканил Москва и съюзниците от пакта за нови разговори

Нови дипломатически ходове за намаляване на напрежението между Украйна, Русия и НАТО.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че е поканил Москва и съюзниците от пакта за нови разговори, в които да се търсят механизми за деескалация на кризата.

Предишната среща миналата седмица на Съвета НАТО-Русия завърши с установяване на дълбоки различия между съюзниците и Москва относно сигурността в Европа. Йенс Столтенберг каза, че НАТО е готов да продължи диалога.

Вашингтон обаче предупреди, че Русия може да нападне Украйна във всеки един момент.

“Президентът Путин създаде тази криза, като струпа 100 000 руски войници по границата с Украйна. Това е изключително опасна ситуация, в която Русия може във всеки момент да предприеме атака срещу Украйна. Секретарят Блинкън съвсем ясно ще подчертае, че има дипломатически път напред“, заяви Джен Псаки, говорител на Белия дом.

Държавният секретар Антъни Блинкън пристигна на обиколка в Европа. Първата му спирка е Украйна, където още днес той ще се срещне с президента Володимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба.

Утре Блинкън ще разговаря в Берлин с германския първи дипломат Аналена Бербок, а по-късно и с колегите си от Франция и Великобритания. Ключовата му среща ще бъде с руския външен министър Сергей Лавров, който ще го посрещне в Москва в петък.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X