https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРемонтират опасния парапет до входа на лимана на пристанището

Ремонтират опасния парапет до входа на лимана на пристанището

За липсващ парапет до входа на лимана на „Пристанище Русе – запад“ в района на фирма „БУЛРИС“ сигнализира читател на в. „Бряг“. Според гражданина мястото е много опасно, защото там постоянно има хора, които се разхождат.

Освен това често се посещава и от рибари, които пускат въдиците си. В тъмната част на денонощието пък са възможни и трагични инциденти, предупреждава русенецът, който забелязал нощем и младежки компании в района. В участъка има опънат сезал, но той е завързан за храст.

Във връзка с подадения сигнал се свързахме с инж. Стоян Христов, директор на Клон – териториално поделение „Пристанище Русе“.

„Веднага ще проучим проблема и ще реагираме на подадения сигнал – увери преди седмица инж. Стоян Христов – Изпращаме наши служители на място да направят проект и финансов план за монтирането на новия парапет и след това започваме неговото поставяне. Още сега ще разговарям с ръководството в София за отпускането на средствата, необходими за изграждането на нов охранителен парапет“, категоричен беше инж. Христов.

Цялата документна процедура вече е задвижена и се очаква в понеделник или вторник Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ да одобри разходите за предложения ремонт.

„В края на следващата седмица очаквам бригадата да започне работа по парапета – заяви инж. Христов. – Ще поправим 32 метра от него, а не само посочения от гражданина ъгъл. Ще стане хубаво и повече няма да има такъв проблем, ще осигурим безопасност на жителите и гостите на града“, увери шефът на „Пристанище Русе“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X