https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСтартира зимната Олимпиада в Пекин, 16 българи ще участват на нея

Стартира зимната Олимпиада в Пекин, 16 българи ще участват на нея

От днес започват 24-те Зимни олимпийски игри в китайската столица Пекин. Организаторите обаче са изправени пред сериозни проблеми, които са свързани най-вече с коронавирус.

Положителните тестове на хора свързани с игрите на ден варират между 40-60 души. Така може да се наложи много спортисти да останат карантирани и въобще да не стартират на игрите. Сами спортисти пък са изолирани в два типа балони – единия е ако дадат положителен тест – те отиват в хотел за карантинирани и нямат право да излизат. Ако са с отрицателен тест са в балон, а излизането е само за тренировки и състезания, но само чрез транспорта осигурен от организаторите. Така Олимпиадата се превръща в нещо като лагер.

За разлика от лятната олимпиада в Токио през миналата година, когато положителните тестове бяха доста малко сега покрай Омикрон се очакват доста положителни тестове. Имаше и случай с представителка на Белгия в скелетона, която умоляваше да бъде върната в олимпийското село, защото е с отрицателен тест. Ким Мейлеманс даде положителна проба и беше седем дни в карантина, въпреки че вече имаше отрицателен тест. Организаторите я преместиха от хотела за карантирани в олимпийското село.

Проблемът с публиката също не е за пренебрегване. На този етап 30% от капацитета на залите и съоръженията може да бъде зает само от местни фенове, но не е изключено и някои състезания да останат и без публика.

Освен това Олимпиадата има и на фона на сложната политическа обстановка. Конфликтът в Украйна, а западните страни бойкотираха игрите и те няма да изпратят официална делегация в Пекин.

Със сигурност днес ни очаква доста сериозно зрелище при откриването. Церемонията е от 14:00 б.в. и се очаква китайците да направят запомняща се церемония, а големият въпрос е как ще бъде запален олимпийският огън.

Въпреки всичките проблеми ще видим доста емоции, изненади, запомнящи се моменти и рекорди на игрите.

Общо 16 българи ще участват в Пекин.

Ето и пълния списък на българите:

Сноуборд

Радослав Янков

Алпийски дисциплини

Алберт Попов
Ева Вукадинова
Камен Златков

Ски-бягане

Симеон Деянов

Ски-скок

Владимир Зографски

Биатлон

Владимир Илиев
Антон Синапов
Димитър Герджиков
Благой Тодев
Милена Тодорова
Мария Здравкова
Даниела Кадева
Лора Христова

Фигурно пързаляне

Александра Фейгин

Шейни

Павел Ангелов

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X