https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаИздигат нов паркинг до моста на Колю Фичето в Бяла

Издигат нов паркинг до моста на Колю Фичето в Бяла

Нов паркинг ще се появи до моста на Колю Фичето в Бяла. За това ще се използва терен с площ 1601 м2 в местността „Отвъде“.

Подготвя се изработването на Подробен устройствен план – План за застрояване за имота, който понастоящем е земеделска територия от категория 4 с начин на трайно ползване „Нива“.

Ще се промени предназначението на имота, като се определи за обществено обслужваща зона, каквото е и предвиждането на ОУПО – Бяла за зоната, в която попада имота.

Предвижда се да се създаде възможност за реализиране на паркингът, а той би следвало да обслужва инвестиционните амбиции на Община Бяла, а именно – консервация и реставрация на моста, предоставяне на среда за развитието на културни дейности, свързани с историческия обект и облекчаване на автомобилния достъп до него, намаляване на конфликтните точки при предприемане на автомобилни маневри, свързани с движението по път I – 5 за вход към новопроектирания музей и външни изложбени площи, подобряване на транспортната инфраструктура в района и достъп за поддръжка на мостовото съоръжение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X