https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите приеха Бюджет 2022 на първо четене

Депутатите приеха Бюджет 2022 на първо четене

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев го определи като устойчив във времето

Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. със 127 гласа “за”, 99 “против” и без въздържали се.

Срещу проектобюджета гласуваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев го определи като устойчив във времето. Опозицията обаче прогнозира неизпълнение на заложените приоритети като инвестиционната програма.

По време на дебата министър Василев каза, че в основата стои растежът на инвестициите. Той също така смята, че това е “доста социален” бюджет. Василев изтъкна, че правителството има амбиция да привлича и чужди инвестиции. Има засилен интерес на външни инвеститори, обяви той. Според него кабинетът е наследил “ужасна репутация”.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ разкритикува кабинета, че е внесъл проектобюджета за 2022 г., без да има одобрена управленска програма. Този бюджет няма хоризонт, а предвиденият растеж е оптимистичен, смята той. Ананиев изказа неразбиране защо сега се приема проектобюджет, който следва да бъде актуализиран лятото. Той прогнозира проблеми с европейските инвестиции.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X