https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЗарков: Отстраняването на Стефан Янев е грешка

Зарков: Отстраняването на Стефан Янев е грешка

Налагало ми се е да се изправя пред хора, които ценя, за да им кажа, че грешат. Отстраняването на Стефан Янев е грешка. В такъв момент промяната на министъра на отбраната трябва да е обмислена и обоснована. Мотивите са недостатъмчни, а последствията за правителството, спрямо обществената подкрепа, от която се нуждае, ще са тежки. Това заяви от трибуната на парламента русенският депутат от БСП Крум Зарков по време на дебата за смяна на военния министър.

“Това решение води до още една тема, която ще се обсъжда занапред. Стефан Янев е изградил авторитет. Хората разбраха, че това е човек, който обмисля решенията, който е със самообладание и това щеше да е важно за тежките решения, които предстои да взима. Следващият министър ще е поставен в трудно положение, защото позициите му ще се взимат под съмнения”, каза още Зарков.

“Оставам част от управляващото мнозинство, приел съм споразумение, което трябва да се спазва, съобразявам се с решенията на ПГ на БСП. Приемам изявлението на Стефан Янев и волята на премиера да не работят заедно и ще подкрепя решението”, допълни депутатът.

Той се обърна към премиера Кирил Петков с молба да се вслушва в критиките и да ги осмисля.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X