https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДелегатите преизбраха Борисов, той разкара Дариткова и от ръководството на партията

Делегатите преизбраха Борисов, той разкара Дариткова и от ръководството на партията

Бойко Борисов беше преизбран за нов четиригодишен мандат като лидер на ГЕРБ. Той получи подкрепата на всички регистрирани делегати на Националното събрание на партията.

Въпреки че по устав делегатите на събранието можеха да правят номинации и в деня на избора, други кандидатури за председателското място нямаше.

Официално Борисов е председател на ГЕРБ от 10 януари 2010 г., а преди това е неформален лидер от създаването на партията на 3 декември 2006 г., като през този период политическата формация формално се ръководеше от тогавашната му дясна ръка Цветан Цветанов.

Заместници на Борисов отново ще бъдат Даниел Митов и Томислав Дончев, които получиха подкрепата на почти всички, само един се въздържа.

Делегатите гласуваха и за нов състав на Изпълнителната комисия на партията. В нея вече няма място за Даниела Дариткова, която оглавяваше парламентарната група на ГЕРБ в 44-то НС. След това отпадна от парламента, а сега и от ръководството на партията. Борисов й благодари за работата и оправда отстраняването й с разстоянието от Смолян.

Гост на конгреса е Манфред Вебер, шеф на групата на ЕНП в ЕП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X