https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаХандбалистките на Бяла грабнаха Купата на България

Хандбалистките на Бяла грабнаха Купата на България

ХК “Бяла” триумфира с историческа победа за Купата на България по хандбал при жените.

В препълнената “Арена Бяла” в Бяла се играха финалите на турнира.

На финала за златото и купата съставът на Виктория Жосан се наложи в оспорван двубой над шампиона Свиленград с 25:20 (12:10) и триумфира с за пръв път в своята клубна история.

Две “беленчанки” от Украйна заслужиха индивидуални трофеи. За най-добър вратар на турнира беше определена Гергана Александрова (Свиленград)

За най-добър защитник – Мария Йорданова (Етър 64).

Голмайсторския приз си поделиха Кристина Миланова (Свиленград), Христина Бабий (Бяла) и Миглена Христова (Етър 64)

Най-полезен състезател на турнира стана Христина Бабий (Бяла).

По време на турнира беленчанки биха и многократния носител на Купата – “Етър”, който взе бронза в Бяла.

“Това не е обикновена победа! Честита да ни е Купата на България – заяви за в. „Бряг“ кметът на Бяла Димитър Славов. – Ще ви излъжа, ако кажа, че не съм я очаквал тази победа. Надявах се на нея и съм доволен, че абсолютно заслужено надиграхме силните отбори и на полуфинала, и на финала. „Етър“ беше носител на купата през миналата година, Свиленград е действащият шампион. Много съм доволен от целия отбор, защото се раздаде, благодаря на треньорите – Виктория и Игор Жосан, на всички момичета, които играха, и се раздадоха до последно. Следващата ни цел е да се борим за шампионската титла на България. Така Бяла, за по-малко от година, се превърна във водещ хандбален център и съм много горд с всичко, което свършихме, с цялата общественост, ние сме малък, но сплотен град. Никога Бяла не е имала национална купа по никакъв спорт. Днес се записахме в историята. А най съм доволен, че видях радостта в очите на нашите деца. Имаме записани да тренират хандбал близо 80 – 90 момичета и като видях как светят погледите им, вярвам, че ще последват успехите на по-големите от тях”, коментира кметът на Бяла Димитър Славов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X