https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКрум Зарков: Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Борисов

Крум Зарков: Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Борисов

„Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Бойко Борисов. Сам по себе си арестът не води до кой знае какво, а дори може да внесе объркване в разследването.“ Това коментира в студиото на „Тази събота и неделя“ русенският депутат от БСП Крум Зарков.

Според него медийните изяви на Васил Божков са ставали в страни от прокуратурата твърде дълго време и това по думите му е странно.

Трябва промяна в начина на работа на институциите и на законите. Подобни неща обаче се решават в парламента, а не в късни доби. Важна е темата с ареста, но без реформа няма да може прокуратурата да бъде заобиколена. Няма да може да бъде и прескочена, отивайки директно към европейските инстанции, затова имаме работа за вършене по законите, добави той.

Зарков коментира и специализираното правосъдие.

“Законът за отмяна на специализираните съдилища е гледан от три парламента. Вече на първо четене има политическа воля за тяхното закриване и многократно се говори за и против него, потвърдено от 3 различни състава. Закриването на съд не е нещо просто и ще трябва да се направи още и между първо и второ четене предстоят още разговори, така че магистратите да бъдат спокойни, че ще могат да продължат и да довършат делата си и да бъдат спокойни за тяхното кариерно развитие“, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X