https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияФирма, близка до депутат от ГЕРБ, купува "Фокус"?

Фирма, близка до депутат от ГЕРБ, купува “Фокус”?

Внезапно съобщение за медийна сделка оживи елита късно снощи. Оказа се, че пловдивската медийна група “24” е придобила почти фалиралата радиоверига “Фокус” и едноименната агенция, създадени от преждевременно отишлия си от този свят общественик и родолюбец Красимир Узунов.

Става дума за над 60 радиочестоти в цяла България, които излъчват от 15 регионални центрове.

“Фокус” е проблемно предприятие с близо 3 милиона лева задължения към НАП и контрагенти, с неизплатени заплати на персонала години назад. Друга тежест идва от факта, че двете основни съдружнички във фирмата са втората съпруга на Красимир Узунов и дъщеря му, които са тежък конфликт и спорове помежду си за собствеността.

Който си купува, поема риск от евентуални съдебни жалби срещу законността на сделката, коментират юристи.

Кои са все пак “храбреците” от медийната група “24”? Какък е техният интерес?

Неофициално в Пловдив се знае, че групата е свързана с бившия кмет на града Иван Тотев, който в момента е депутат от ГЕРБ, пише сайтът Пик. Тотев напусна градоначалническия пост под тепетата след съмнения в корупционни практики и прокурорски проверки. Борисов го оттегли лично и го замени с друг свой лоялен човек – Здравко Димитров, известен като Зико.

Напрежението между Тотев и Зико продължава “на шест”, коментират местни активисти от бившата управляваща партия.

Тотев предвожда регионалния ГЕРБ и се нареди в Народното събрание, въпреки недоволството на част от местните структури, според които той само дърпа назад резултата на партията.

Интересно е сега неговото възкресение под формата на медийно влияние във фалиралия “Фокус”. Според запознати Тотев действа от името на централата на ГЕРБ и Борисов. Оттук нататък очакванията са “Фокус” да се превърне в партиен рупор, особено в контекста на задаващите се извънредни избори.

Интересното при “Фокус” са радиочестотите и широкото покритие в цялата страна, нещо особено важно при избори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X